tisdag 30 september 2014

Ville på valpkurs.

kursstart 001 (640x425)

Han börjar bli stor nu grabben och igår så var det dags för starten av valpkursen. Visst tränar vi väldigt mycket här hemma men en kurs är aldrig fel. Att få träffa och umgås med hundar av olika raser är nyttigt, att lära sig saker tillsammans med andra är också bra.

Med på kursen är brorsan Sam, helkul tyckte båda pojkarna…

kursstart 007 (640x425) (2)

Första övningen var att sitta bundna på rad i ett staket medans husse/matte satt en bit bort och pratade…? En för mig helt onödig övning, klart de blev oroliga och stressade, en ny plats, nya hundar och sen sitta så, att sedan en hund blev otroligt orolig och stressad smittade av sig på alla de andra, så nej sa matten så gör vi inte med vår hund, så husse hämtade Ville som fick sitta fint bredvid i stället.

Inkallningsövning, gick fint, klart jag kommer sa Ville, inte bryr han sig om annat när husse är med.

kursstart 011 (640x425)

Gå fint i kopplet är inte Villes bästa övning men efter lite jobb av husse så fungerade även det, ligga när husse går runt fungerar också. båda bröderna var jätteduktiga riktiga A-barn är de, lättlärda och lugna!

kursstart 013 (425x640)

Efter kursen blev det en stunds bus i ridhuset, även om hästbajset var nästan roligast, så är det aldrig fel att få gå en rond med bästa brorsan…

Nu tränar vi position vid sidan och att ta kontakt på promenaderna, när Ville drar iväg så stannar matten och när Ville vänder upp och ar kontakt så blir det belöning, klicker kör vi också, himla kul tycker Ville!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar