onsdag 26 juni 2019

Fortsättning följer var det ja..

 Hon är lite seg med att uppdatera här våran matte.. Jo men vi var ju på, så kallad semester. Det var fjäll med snö på men vi fick inte rulla oss i den för de fjällen var typ långt bort och matte hade ont i knät så vi kunde inte vandra alls i naturen på den här semestern, synd hade varit kul med snö... Vi åkte alltså från Sverige in i Norge och Norge är helt värdelöst när man är en hund eller två med spring i benen. Där är bandtvång man måste ha koppel hela tiden.

 Om vi är lösa och rusar av oss eller tränar så kan vi bli bortkörda från campingen eller skjutna av markägare, matten löste det lite genom att träna oss på morgonen när vi ändå skulle lämna campingen men bara där det inte var folk eller så men inget riktigt rusa runt som vi är vana vid här hemma där jaktmarken är vår.. Vi åkte från snö och fjäll, genom grönt och nerför så matte blev illamående och ville stanna, hon gillar inte att åka bil i norge hon..

 Vi åkte ner till hav och strand igen så matten blev så glad och vi fick bada men vattnet var så kallt att inte ens Ville kunde simma länge.

 Sen turistade vi i en stad (Trondheim) ganska länge och Milla gick så fint i sin nya sele( drog inte en gång) och matten var så nöjd. Vi gick och gick och det var varmt... Sen hade matten långfika och hundprat med en vän...

Vi stannade två dagar i Trondheim för där var så fint sa hussematte och det var det... Sen åkte vi igen mot Skarnes fast det tog så där tre dagar för matten behöver vila mellan backarna, fina små campingar, många fjäll igen.. och sånt..

 Sen var det dags för Pinsen och hela Norges stora arrangemang. 3 dagar med utställning och sedan WT på måndagen. 

Utställningen finns inga bilder från vet inte vad matten tänkte på där för Milla snyggade till sig excellent alla 3 dagar för första gången..men inga kort.. kan bero på att matten inte kan fota när hon visar hund och på lördag och söndag när husse visade Milla för mattes knä var total paj då kan inte matten vara med för Milla visar sig inte då. 

Ville som nu var ganska trött på semester och trött på allt, han visade sig inte alls 2 dagar med vg men sen slog han till med ett excellent på söndagen vilket ger bra poäng till måndagens wt.

 WT ja, där brukar Ville jobba antingen super fint eller inte alls och detta var en "intealls" gång. Eller jo han jobbar men han slarvar, tjuvstart på 1a station och sedan 18p men sen tjuvstart igen med pinkirutan där bröt husse och vi åkte hem... 

Ja det var vår semester det. många mil i bil , många roliga saker har vi gjort och under tiden vi var borta på kuligheter så föddes Villes och Frejas valpar mer om dom kan man läsa här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar