söndag 18 juni 2017

Ville på jaktprov.Då vi under våren blivit bortlottade på de prov vi anmält till här i Sverige tog jag en chansning och anmälde till Norge, vi bor nära gränsen och har ofta närmare till deras prov än till andra ställen i Sverige.  

De norska nkl proven går på dummy vilket de flesta tror är enklare än våra där vi har vilt. Det stämmer bara om man har en hund som inte tar vilt eller är ovarsam med det men då anser inte jag att man ska starta på jaktprov.. 

Vi kom med och for till Dillingöj som ligger i närheten av Moss. Varmt som attan, samling 13.00 och Ville hade första start numret. Kastaren  kastade dummyn helt fel och den for in i hög vass med sjunk lera, Ville kämpade tappert för att få in den men lyckades inte hitta den, dummys ger nästan ingen vittring alls så det är svårare än med vilt som luktar mycket. När Ville obbar så jobbar han, ger aldrig upp och är svår att bryta, så när domaren sa kalla in hunden lyssnade han inte, något i behöver träna mer på.. Han kämpade och kämpade och när han äntligen kom in var hjärnan slut. Han fick en ny på blankvatten som han tog in bra, släppte och ruskade sig dock, velade och ja han var trött i hjärnan. Markeringarna på land spikade han men blev seg i söket. Så det blev inget pris.. 

Det visade sig att bara tre hundar av 12 gick till pris, en etta och två treor så provet var svårt. 

Nu har vi tagit sommar vila, blir inga prov eller utställningar i sommar, vi fortsätter träna inför höstens prov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar