söndag 6 maj 2018

Fästingar....suck!

Med våren och värmen kommer fästingarna, eller egentligen finns de året om numera men just nu verkar det som de förökat sig massor. 

Både Ville och Milla har haft flera nu den senaste veckan så fästingmedel är ett måste. Tror vi genom åren provat det mesta. 

Halsband av olika slag fungerar inte när man har fler hundar som är tillsammans inte hos oss i alla fall. De plockade av varandras och åt upp dom... Jo vi hade dåliga magar ett tag då.

 Droppar i nacken har vi också testat med dåliga hundar som följd. Darriga, trötta, spydde osv... Trots att vi snabbt tvättade av medlet så hade vi månader med trötta orkeslösa hundar.

De senaste åren har vi använt Bravecto vilket fungerat otroligt bra, ingen av hundarna har reagerat alls, inte ens en dålig mage. Gav Milla som valp och det fungerade men förra året tyckte jag hon blev låg och påverkad av tabletten så i år ska jag testa Nexgard på henne. De var så klart slut på apoteket men jag har beställt på nätet så de kommer i nästa vecka. Ville fick sin Bravecto igår, tuggade i sig den och sen var allt som vanligt, inte ens en dålig mage. Hoppas Milla funkar med Nexgard för fler fästingar vill vi inte ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar