torsdag 3 januari 2013

Sjukstuga..

ja här har varit sjukstuga hela helgen!
Ellen blev dålig förra veckan, riktigt ruggigt dålig var hon… så det blev en tur till Göteborg i fredags med massa undersökningar och provtagningar men inget riktigt hittades…
Vi bestämde att hon fick följa med hem igen och stå på smärtlindring över helgen för igår började vår veterinär Susanna jobba igen .. Det är bättre med en som vet hur Ellen fungerar, hur hon låter i lungorna och som har sett henne sedan hon var valp..
Helgen fungerade bra, visst var hon skruttig i mellan åt men så piggnade hon på och for som ett troll i skogen bärande på alla sina pinnar, för att sedan inte vilja något, ja matten var orolig.
Så var vi då hos vår vet igår och efter lite kläm så konstaterade hon att Ellen har inflammation i spottkörtlarna, förklarar smärtan i nacken för körtlarna sitter under öronen, förklarar tröttheten och de lite underliga provsvaren osv.. förklarar också att hon blev så mycket bättre av smärtlindringen då detta gör väldigt ont. Nu står hon på penicillin och ska ha en tsk citronsaft morgon och kväll för att få igång körtlarna igen, så nu hoppas vi att det är över för denna gång!

4 kommentarer:

  1. Men lilla Ellen!
    tur att Susanna hittade vad som felade denna gången!
    stor krya på puss från oss!
    Ingo med flock

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är allt tur att vi har henne Susanna som kan hjälpa oss när vi inte vet...
      Ellen har piggat på sig bra och vi hoppas allt går över, hon pussar inte tillbaka än ;) men tackar för hälsningen...
      Helena.

      Radera
    2. God bättring söta Ellen.Du blir snart bra,det vet vi.Clint m fam

      Radera
    3. Ellen hälsar att hon redan är piggare!

      Radera