onsdag 25 april 2012

Oj som dagarna går…

Rapport från helgen som gått stog det ja… hmm det var förra helgen det..
Helgen som var for vi till Forshaga i Värmland, en sista utställnin för bara Tish denna gång. Många hundar anmälda, över 70 st, kul! Även denna helg visades han av husse Blinkar och nu var bettet bra, han var inte hög över länden meeen nu var han lös i fronten! Suck… 4a i konkurrensen men inget ck. Spånade lite med en vän ang detta med olika fel som olika domare finner och vi kom fram till att man kunde ha någon form av protokoll med sig där alla fel redan var markerade så….  men men så är det nu med utställningar..
Noël var på flattshow med sin matte i lördags och startade på working test, gick väl så där men de hade poäng på alla stationer och det är bra. Lite mer träning där bara så sitter det snart!
Nu har vi inget alls inplanerat, bara några träningar. På lördag tränar vi med tollarna i Lysekil och på måndag är det träning på Hunneberg…vad vi tränar för ? Ja det kan man undra när inga starter är inplanerade på länge, kanske för att det är kul och trevligt med fika i skogen!!

måndag 16 april 2012

Rapport från helgen som gått…

Inga bilder finns det, kameran är fortfarande på lagning…..eller om de tappat bort den… ska ringa och efterlysa den senare…
Ja dessa utställningar! Är det inte det ena så är det, det andra… suck!
Lördagens domare hittade hos Tish ett tångbett… det var något nytt, han är nu 6år och utställd ganska så mycket men har aldrig förut haft tångbett.. suck… som tur var hade det försvunnit till söndagen Blinkar ny domare då. Däremot hade han då vuxit över länden och var något hög, man upphör aldrig att förvånas över olika bedömningar. Excellent utan ck och 3a i jaktklassen båda dagarna. Ja för mig är han samma snygga goa kille som han alltid varit som tur är.
Ellen showade loss som vanligt, hon verkligen älskar utställningar, fäller ut öronen och frustar loss, ni skulle höra henne i ringen. Hon formligen strålar av lycka men visar sig inte så bra Blinkar kroppen ålar runt och svansen viftar som en propeller Ler
Hon har dock en ganska lång rygg som hon med ålderns rätt inte längre orkar hålla hela tiden, den svankar efter en stund, vilket gav ett vg på lördagen. Söndagen gick det bättre men även hon hade vuxit över natten, eller länden var i alla fall något för hög Blinkar  men rygglinjen var perfekt…excellent utan ck…
Båda hundarna visades av husse, min kropp orkade inte riktigt och jag tog då beslutet att avstå, det kommer så mycket surt efter om jag pressar mig, så jag valde att ta det med ro, tur vi har en duktig husse som inte bangar!
Nu blir sista turen till Forshaga på söndag sedan blir det utst pension!!
Helena.

torsdag 12 april 2012

Det kom en bild…

Clint i favvo-soffan
Clint Ellen son som bor i Norge, han är så fin. Träffade hans bror Gonzo när vi var hos Lars och klippte hundarna, dom är så fina alla Ellenbarn och det är lika roligt varje gång vi träffas. Gonzo ska med till Sätila på utställning på söndag, kommer att gå fint så snygg han är, vill gärna se Clint i ringen snart också Blinkar
Så nu är alla hundar badade och klippta så fina så. I morgon tar vi husvagnen och far iväg, vi ska ställa både lördag och söndag så då är det skönt med eget boende Blinkar Helgen efter blir det en tur till Värmland, vi ska ställa Tishen i Forshaga.
Vi har nu beslutat att det får bli sista utställningen för våra hundar. Vi har farit till olika utställningar i flera år nu och resultaten är väl inte så dåliga men heller inga cert…. finare än dom nu är blir de inte och i konkurrensen så räcker de inte hela vägen fram, så nu får det vara nog. Ellen blir 8år i sommar och Tish är 6år, så nu blir det pension! Det finns roligare saker att lägga pengarna på!
Helena.

söndag 8 april 2012

Lera å klet..

IMGP4019 (640x532)
Idag har vi varit i Färgelanda för träning. Vilken bra dag det blev och inte ett enda kort, för kameran är fortfarande på lagning.
Vi har tur som har Arne att träna hos, stora fina marker med både åker, hagar, skog och vatten på samma ställe. Vatten med öar som är som gjorda för långa vatten dirigeringar. Solen sken så jag är helt röd i ansiktet nu….
Vi gjorde tre stationer, markering, linjetag och sök, vi hade skytt och kastare, så det blev som ett workingtest. En och en gick vi med skytten före och andra hundar i publiken, störning, störning, när man körde söket, började nästa med markeringar så vi hade skott och arbetande hundar som störning där också. Blev så bra. Efter fika och korvgrillning tog vi oss an vattnet, första gången för i år, det gick väldigt bra, Tish tog långa vatten dirigeringar från långt avstånd på land mot vattnet, över och upp på en ö, gick väldigt bra. Ellen fick samma och det gick också bra. Noël fick arbeta på land med mig eftersom hennes matte jobbade idag, hon hade svårt med skytten och blev väldigt tänd när skotten gick men det gick hyfsat!
Men som sagt det var lerigt…. så nu är Tishen nybadad, Ellen badade igår för då hittade hon något smaskigt att rulla sig i skogen Blinkar
Nu vilar vi skönt ett tag!
Helena.