måndag 24 oktober 2011

Söndagsträning.

Träningen igår var hos Arne och Chillie i Färgelanda. Här hemma sken solen när vi åkte, ingen värme direkt men såg ut att bli en fin höstdag. Väl uppe i Färgelanda låg dimman tät och det var isande kallt, blött och otroligt lerigt, vi var alla täckta med lera och blöta innan vi var klara…

IMGP3395
Vi började med lite lydnad för att sedan, på rad.. få en enkelmarkering upp mot en slänt, svårt för hundarna, inte bara det att sitta på en linje och få vänta å vänta medans andra hundar arbetade, svårigheten låg i att som förare se var nedslaget var och sedan hålla hunden kvar i området, att det sedan visade sig bo en harfamilj i slänten gjorde inte saken lättare. Men alla hundar jobbade bra och alla förare fick nog tänka till lite, det är inte bara att skicka iväg och låta hunden arbeta man behöver själv vara aktiv och tänka till..
IMGP3389
efter gemensam markeringsövning så delade vi upp oss, för att de lite mer tränade hundarna skulle träna vatten dirigering..suck.. Att det ska vara så svårt…men nu var det i alla fall inte is, som det var förra året vi tränade i denna damm, det är bra här eftersom det finns en ö i dammen och dammen ligger mitt i ett stort öppet fält, så man kan backa och byta riktningar åt olika håll och svårighetsgrad.. Jag har problem med att få Tish att gå från land i vattnet på långa avstånd, han fastnar i strandkanten.. träning, träning.
IMGP3387
Magnus och Gerda jobbar på, de har verkligen utvecklats på kort tid…
IMGP3408
IMGP3411
Stor koncentration hos Cicci och Buddah..
Allt som allt, blev det en bra träning….

2 kommentarer:

  1. Härligt att se..alla ser så fokuserade ut ;)

    Vi hoppas på en låååång fortsatt trevlig höst tillsammans innan snön kommer.

    SvaraRadera
  2. Full fokus mot målet, ja vi har blivit en härlig grupp.
    Helena,

    SvaraRadera