måndag 14 oktober 2013

Inget “skogsröj” för oss nu!

kärnsjön 026 (640x425)
Fy så tråkigt det är nu… bara koppel promenader på vägen, inget röjja runt i skogen längre. Älgjakt nu säger matten och då får vi inte störa, gubbarna i skogen blir sura då.
Så vi måste gå på vägen och med reflexer, både vi och matte lyser som julgranar där vi går, allt för att ingen skjutglad ska få för sig att vi är älgar..
060kärnsjön 031 (425x640)
Kan man inte se skillnad på detta så borde man inte få vara i skogen med bössa överhuvudtaget tycker vi!!!
Punkt slut.

söndag 6 oktober 2013

Promenad på Ramsvik.

ramsvik 017 (640x425)
ramsvik 011 (531x800)
ramsvik 025 (640x425)
ramsvik 034 (640x425)
Efter sommarens alla utställningar och höstens jaktprov kan vi nu äntligen njuta av lite ledighet….
ramsvik 006 (800x531)
Få vara lite som vi är och rulla oss i en härligt rutten säl som vi hittade i strandkanten, mattehusse ropade högt och tyckte vi var äckliga men vad gör väl det….

tisdag 1 oktober 2013

Dags igen…

sunne 026 (800x531)
Så var det väl dags igen då för en liten uppdatering av vårt “liv och leverne” vad håller vi på med egentligen?
Ja det kan man undra, det har varit väldigt mycket jakt och jaktprovs träning och provstarter här ett tag. Husse har värmt upp bössan rejält och äntligen lyckats skjut en fågel! En duva som Noël fick hämta Blinkar, hon sitter ofta på pass med hussen numera och är så duktig så.
Tish har det varit mycket, tråkträning med nu ett tag, tycker nog han i alla fall, tecken och signaler men träningen går framåt och allt flyter på.
I lördags var det provstart i vackra Värmland, Sunne närmare bestämt, hussematte gillar Sunne, det är så vackert där säger de, vi tog husvagnen upp och for redan på fredagen och stannade till söndag. Tish gjorde ett bra prov, fick en 3a, alla pris är bra säger matten Blinkarmen vatten arbetet fungerar inte så som matten vill, träning och åter träning…
007 (800x531)
Så igår var det dags igen, prov i Hyssna, matten var redigt trött efter helgens resa och prov men hon ger sig inte…
Ett mycket trevligt prov tyckte hon och det var det sa Tish men idag var hon inte lika fokuserad… tyckte han slarvade lite på land dirigeringen så den blev svajig och vatten arbetet fungerade inte denna dag heller… men ett 3e pris blev det och vi är nöjda. Nu har hon lyckats fundera ut hur vi ska träna säger hon… suck säger Tish  Blinkar
Så var provsäsongen över för i år, nu har vi vintern på oss att slipa till en plan! En plan för att förändra det oönskade beteendet…. man ska simma även på tillbakavägen säger hon ?
Men som “comeback” efter många års frånvaro pga. mattes sjukdom så är de nöjda med proven, syftet var att se om matten orkade ett helt prov oh det gjorde hon… och att känna om det var roligt att starta och det var det, fördelen med matten nu säger Tish är att hon inte är så nervös och stressad längre utan de kör för att ha kul!!!
006 (800x531)