tisdag 23 augusti 2016

Millas debut i ringen!



Så har vi då debuterat i utställningsringen Milla och jag. SSRK/Gustavsberg i lördags. Vilken tjej detta är, 4månader och 4 dagar, garanterat yngst i ringen och hon bara levererar. 7 tikvalpar i hennes klass och vi placeras som 2a med hp och en kritik som är helt otrolig. Ja vad ska det bliva av denna damen ;)

måndag 15 augusti 2016

På´t igen bara..

 Efter en vecka med bra träningar så var det dags för en ny start. Denna gången på hemma plan kan man säga, en bit utanför Strömstad bara. Som sagt så har träningen funkat fint sedan Hunneberg och rutinen börjar komma hos både Ville och  husse.

Vilt vana, vilt vana, det och så lite annat smått som fotgående och så ;) sån´t man alltid behöver träna. Men denna gången höll det hela provet, som sagt lite mer viltvana så räcker det hela vägen men ett 3e pris fick dom och med det är vi super nöjda, han är bara två år ville ponken.

fredag 12 augusti 2016

Några fina träningsdagar och lite bus...



Fredag kväll, ja för en vecka sedan, packade vi husvagnen och for till Hunneberg. Ingen camping där så vi "fri"campade på en buss parkering, gick fint. lördag morgon och dags för Villes första  B-provsstart i Sverige på vilt. Vi har en start i Norge från förra året men den är lgd till historien ;)Ville är som alltid taggad till 1000 och husse var lite skakig i knäna. Ett fint prov var det och en trevlig domare. De startade fint, ingen knallning även om rumpan var lätt men Ville är inte så viltvan som han borde vara vilket gav en del dåliga avlämningar, sen blev det lite för mycket eller om truten var dålig... så Ville rullade sig på den istället för att hämta in. Koppel på och tack för idag.



Så kopplade vi vagnen igen och for till Örebro för några dagars träning med goda vänner och lite umgänge med släkten. Vi fick två riktigt bra träningar med enbart vilt och skott. Bra upptag, bra inlevereringar, ja det mesta funkade fint.


Och Milla fick trffa syrrans dvärgtax Maja, super kul tyckte Milla, mindre roligt sa Maja......

torsdag 4 augusti 2016

Milla är med...

 Vart vi än åker (nästan) så är Milla med, ibland ensam , ibland tillsammans med killarna. Jag försöker ta ut henne vart vi kommer och miljöträna så mycket det bara går, hon går på bryggor, olika underlag som gallertrappor, stenbrott, i stan, i de affärer som tillåter hundar , på restaurang (uteserveringar då) och annat. 

 Då vi bor på landet, är det viktigt för just valpen att få möta olika miljöer och människor så ofta det bara går. Milla är cool, hon åker lastmaskin med husse, hon hälsar på människor, små och stora med ett ovanligt lugn (för att vara valp), hon accepterar och kopplar snabbt av var vi än är. 

 Hon tycker dock det är jobbigt när hon är med på träningar, många hundar som är taggade, förare som tappar tålamodet och höjer rösten, skott och annan röra, det gillar hon inte. Ja hon är inte skotträdd på något sätt men hela situationen blir jobbig för henne, hon gillar lugn och ro på något sätt...

Döda fåglar är inte så intressanta än... hon undersöker och så men lugnt och fint, utan någon rädsla, vi tar det väldigt lugnt och hon får undersöka i sin egen takt.