tisdag 19 maj 2015

Ville tar över…

119 (640x425)

I söndags var vi på Västkustvalpen med veteran, den årliga utställningen där västkustens snyggaste valp & veteran utses, för första gången hade vi nu både en valp och en veteran att ställa. Ja Ville är ju ingen valp längre men utställningen är för valp/junior. Vi visste det var 5 flattar anmälda, två var våra och så Villes syster Vinna det visste vi men så kul när de andra två visade sig vara Villes bror Nisse och syster Inez. En riktig syskon kamp blev det där Ville blev Bir och Vinna Bim, de är otroligt lika dessa två!

Tishen var ensam veteran, fick Hp och blev Bir, domaren tyckte han var lite för rund men inte så det störde så mycket… visst något kilo för mycket kanske han har men inte så det skulle påverka för någon annan domare eller annars heller, han är i utställningskondition faktiskt men denna domare tyckte annat. Vi väntade så hela långa dagen i iskyla och snålblåst bara för att sedan bli oplacerade i finalerna… suck!

126 (640x310)

Men det var jätte kul att få träffa syskonen, så fina och så lika!

Ville tar över?

Ja hur tänkte jag där..

Jo Tishen har under våren till och från varit halt, enligt veterinären är han sliten i sina knän, har en del nervbortfall i bakstället och ja ålderskrämpor faktiskt.. Nu har det varit bra i flera veckor men igår sprang han rejält på åkern och sedan var han helt stel igen… Vi skulle åkt till Norge i helgen och startat på Norska flatt mästerskapet, där Tishen förra året vann veterantiteln men så blir det nu inte. Jag har bestämt mig nu och Tishen blir pensionär på heltid.. Han får väl jaga lite med husse till hösten men några mer provstarter blir det inte varken på wt eller b-prov, kanske dammar jag av honom till någon utställning men annars får det också vara, han har sina championat och det räcker! Ingen valp efter honom blev det heller för vad vi vet så är Svea tom… Jaja sån´t är livet!

söndag 10 maj 2015

Ja men nu…

017 (640x425)

Ja nu får hon verkligen skärpa sig våran matte.. Alla ni 2 läsare som finns kvar kan ju tro att här händer aldrig något, att vi ligger i soffan och käkar märgben hela dagarna och blir tjocka och fet.

Nu är det inte alls så, har vi tur så jobbar matten i alla fall halva dagarna så vi får en chans till vila och återhämtning mellan varven.

Ville han spårar med husse..mars 009 (640x283)

Jo han är lika “vacker” då som alltid, den hunden har noll koll på hur man för sig vackert //Tish

De är ännu inte färdiga för några öppen spår, lilleman är lite rörig just nu men tränas det gör det.

Förra helgen var vi på utställning i Lidköping, j-la skit säger matten och en hel massa andra fula ord, så pratar vi inte mer om den dagen..

Det tränas skott och markeringar, en hel massa lydnad och annat som kan behövas inför starten i Norska flatmästerskapen i Pingst.. ja vi blir helt trötta…