tisdag 31 mars 2015

Badsäsongen har startat!

021 (800x531)

046 (800x354)

Nej inte hussematte förstås bara vi som fått bada än i alla fall, matten såg allt lite sugen ut när vi kastade oss i havet igår !

Och enligt de flesta så är hon ganska annorlunda… så det dröjer nog inte innan hon också kastar sig i Ler

Ville kan i alla fall simma och de är de väldigt glada för.. varför han nu inte skulle kunna det, ja det undrar vi! Alla flattar kan simma…

Spåra kan han också han Ville, förra veckan spårade han och husse till sig ett Godkänt i anlagsklassen, så nu tränar de ännu mer för att kunna starta öppenklass! Tishen spårar inte alls, helt onödigt tycker han…

tisdag 24 mars 2015

Äntligen…

mars 018 (640x425)

Ja som jag har väntat på detta…

Min dröm är ju att få en valp efter Tishen och nu har det äntligen hänt. Ja inte riktig förstås men första steget är taget och Svea är nu parad. Nu återstår den jobbiga väntan, först på att se om hon är dräktig och sedan ska de födas… suck, det blir en lång vår för mig!

Det blir hos Kennel Inspirations valparna kommer att födas. Mor är Inspirations Summer Holiday, Svea, en söt liten tik som är väldigt typlik Tishen, snabb och energisk, glad och vänlig, inte så stor, så detta blir flattar av den mindre modellen. Tishen är 60,5 cm hög och Svea vet jag inte riktigt men kanske 56-58 cm.

mars 055 (425x640)mars 058 (640x619)

Svea!                                                                       Tish!

söndag 15 mars 2015

Undrar….

038 (425x640)ramsvik 011 (531x800)semester -14 011 (425x640)

Gubben min, 9 år idag!

Ja ibland undrar jag hur långt vi kunde kommit Tishen och jag om jag inte blivit sjuk.. Alla de år vi missade, hans bästa år kanske..Svaret får jag aldrig men vi missade ordentlig träning och starter under så många år… han var 3 när jag blev sjuk.. Och de är först nu som vi kommit igång. 2014 blev han Norskveteran flattmästare och Norsk utställningschampion. I januari –15 tog vi äntligen det svenska certet och med det SU( u ) CH, vi kommer att försöka oss på att starta i ökl på b-prov i år, blir nog sista chansen för oss…

Och om vi har tur så blir det en kull efter honom nu i sommar, då jag behåller en hane, hoppas, hoppas!

Men GRATTIS idag, gogubben min Ler

måndag 2 mars 2015

Ville på kurs med matten..

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Igår var det så dags att starta upp träningen med vilt. Vi valde att gå en kurs i vilthantering för Karin Friberg, kursen anordnades av västra flattklubben. Vädret var väl inte det bästa med ymnigt snöfall och stormbyar men inget stoppar en riktig hundnörd Blinkar

Att vi valde en kurs med Ville beror på att just viltträningen är något som kan ställa till det, att börja kasta och locka med viltet kan skapa stress och oro som leder till konflikter.Så att få till det i lugn och ro kändes viktigt. Vi har testat honom med vilt redan som valp och han var, över spontan kan man säga. Hur taggad som helst men ville gärna behålla det för sig själv.

Nu fick han prova med ett vilt i taget på ett promenad sök, själv välja att plocka upp det och sedan bestämma vad han skulle göra med det. Ville valde att snabbt plocka upp och komma in till mig med viltet vilket var skönt. Inga ärevarv i publiken eller snabbt gömma sig och undersöka. Nej då, som det A-barn han är så kom han till mig för att lämna av. Lite läskigt spännande var det nog tyckte han men han uppförde sig fint.

Nu kommer vi att bygga på detta med att träna med ett viltslag i taget, en vecka med en And, en med Mås osv… bära lämna, gå med vilt i munnen så han blir lugn och trygg med vad han gör.

En mkt bra kurs var det, som gav inspiration att träna vidare.

Helena.