tisdag 26 augusti 2014

Träning å träning…

020 (640x425)

Ja det där med träning går i perioder här hos oss.Men i lördags var vi bjudna in till Cissie och grabbarna i Uddevalla. Så kul att få komma till nya fina marker och träna tillsammans med andra.

För några år sedan var vi ett gäng som tränade tillsammans regelbundet och det är otroligt kul men som med så mycket annat så rann det ut i sanden och numera tränar jag oftast ensam. Försöker hitta nya marker för att få till variation.

Det blir lite nytändning i träningen nu när Ville kommit in i familjen, även om han inte gör så många övningar än så känns det lite roligare.

Ville fick några spår, fortfarande enbart med klöv men det går som på räls. Denna gång såg han inte när spåret las, det var lite längre och på slutet ett långt U-format, han klarade det galant. Svårigheten med ny mark och många för honom nya hundar var inget som störde.

037 (640x425)

039 (425x640)033 (640x425)

Dummisarna har vi än så länge inte kört så mycket med men jag var uppe i skogen idag och tränade lite, klöven är mycket mer intressant än så länge men spårandet överlåter vi på husse.

028 (640x425)

Tishen taggar upp när vi tränar med andra, blir mer skärpt och får en helt annan fart i arbetet. Han jobbade på bra och vi löste det mesta.

Var och tränade vatten igår och det fungerade verkligen bra, gick ut fint och tog signaler och tecken som han ska men ibland inte gör…. dags att ta upp vilt nu och förbereda inför proven!

måndag 25 augusti 2014

Energi….

001 (425x640)

Jag!? Skulle jag som är så liten, söt och oskyldig, ha mycket energi? Vara allmänt jobbig och en liten pest?? Skulle inte tro det…

Att sedan Tishen vill sova hela tiden och matte ha något ishias i ryggen, kan väl inte vara mitt problem?

Men jag fick loss dom ur slapperiet och ut på en tur i skogen… Tur de har mig så de får rört lite på sig…

008 (425x640)

torsdag 21 augusti 2014

Nu blev det konstigt!

022 (425x640)023 (425x640)

När det slutade regna sa matten att vi behövde rasa av oss lite energi, så vi skulle gå till skogen. Då får vi ha koppel och gå fint över vägen, sen kommer vi till en stig som går upp för en backe, där brukar vi få springa lösa..

Det går fort för Tishen springer som vinden upp för backen för att kissa på sitt favorit träd, sen brukar vi bajja och då står vi bredvid uppe på kullen!

Men idag var det konstigt…

Våran stig var full med vatten som rann super snabbt och Tishen sprang så det plaskade..

Matten hade ingen kamera med sig då och det fick vi minsann höra, som hon gnällde.. åhh vilka bra bilder och ljuset och… jaja. Det var vatten absolut överallt, pölar och bäckar och.. ja matten sa jag var som en blöt bomullstuss när vi kom hem, nu vet jag inte vad det är men hon blev inte glad när jag grävde lite i den mjuka jorden… hon har ingen förståelse för känslan av mjuk blöt jord under tassarna..

I alla fall så fick jag gå en tur till med matten i vattnet, då hade hon kameran med sig. Inte för att det var så kul nu  men lite fick jag väl ställa upp..

025 (425x640)026 (425x640)

035 (640x425)

038 (640x425)

tisdag 19 augusti 2014

Vilken husse vi har!

031 (425x640)

Plötsligt händer det!!

Sedan husse tog jägarexamen förra året så har han och vi väntat och väntat. Noël och husse satt på pass hela hösten men inget hände, jo en duva skjöt dom och Noël tyckte den var ganska äcklig…

I lördags började äntligen bock jakten, husse har suttit på pass nästan varje dag och Tishen har haft jour som eftersöks hund.

Och så igår kväll, kom han, bocken som stört grannen hela året, han har gått lugn i deras trädgård och smaskat på både tulpaner och rosor, vänt på huvudet och tittat när de försökt skrämma bort honom för att sedan sakta strosa vidare. Men igår fick han vandra vidare till de stora ängarna i råbockarnas himmel och köttet får vi Blinkar

Hundarna fick genast undersöka och lukta mmmm….. Sedan bevakade de husse resten av kvällen när han tog ur och hängde…

029 (425x640)

måndag 18 augusti 2014

Det var dags nu!

022 (640x425)

Hur ont det än gör så var det dags nu..

Dags att byta header bild här…

När jag startade denna blogg så var det “tresvarta” som berättade om hur det var att leva i denna familjen, deras vardag med allt vad det innebar. Under året som gått så har det minskat i flocken och tillslut var det bara en ensam äldre herre kvar, en som inte var så mycket fart i längre..

Så kom han då som en virvelvind den lelle brune.. och nu är de två, två som det åter är ganska mycket fart på.. har just räddat en påse med återvinning från att spridas över gräsmattan av herr brun, mattfransarna har också fått sig en omgång av samme herre, ingen lugn stund så länge han är vaken och den svarte hänger på.. Ja inga hyss, det gör han inte men busa det går bra.

Ja tiden med tjejerna kommer aldrig åter och vill man läsa om dom så är det bara att klicka på deras namn i etiketterna, snart har jag nog fått in alla inlägg där.

Så med byte av bild, träder vi nu in i den nya tiden även här på bloggen!

Tack änglatjejer för allt ni gav, vi glömmer er aldrig!!

(och nu får vi gråta lite, för det är så sorgligt)

Tishen har ordet!

021 (425x640)

Nu får det var slut gullat här!

Nu är det dags att matten låter mig berätta hur det är på riktigt här hos oss…

Ja vi har en liten brun sak här.. bara det att han är brun! vad är det för färg.. man ska vara svart.. Jag är svart, Ellen var svart, Noël var svart.. är det något fel på det?? Svarta hundar är snygga säger matten och så är det!

Liten och ynklig är han också, vinglig på benen och ramlar hela tiden, lyftas hit och bäras dit… helt onödigt!

Han har absolut ingen respekt för mitt och ditt! Bara går rätt fram och tar alla mina saker, ja inte bara mina saker, alla saker tar han.. han ruskar i mina kaniner så de går sönder snart men inte bryr han sig om det, tuggar på allt gör han och vet ni vad..?

Igår när jag låg i soffan och sov min skönhetssömn, då tuggade han på min svans!! Matten blev jätte arg och sa till men inte brydde han sig om det.. men då fick han inte vara i soffan mer sa matten!

Inte fattar han att man behöver sova på morgonen heller.. jag och min matte vi gillar att sova och sen ligga i sängen och ta det lugnt en stund innan vi gör för mycket. Fattar han det då? Nej det gör han inte, sätter igång innan f-n är lös säger matten och jag håller med, skutta runt så där innan klockan ens är 7! Alltså, jag gillar att gå till skogen, det gör jag men inte så tidigt på morgonen men vi måste säger matten för annars driver han oss till vansinne!

Mitt och ditt ja… min mat, den försöker han äta men sin egen den vill han inte ha och vem orkar ha en sån där liten skutta runt i maten? Inte jag… men där sa matten STOP! Inte röra Tishens mat… så nu vågar han inte men stirrar gör han, bara sitter där på golvet och glor när jag äter.. ingen fostran alls har han!

Men enligt matten ska han bli stor snart och då blir han en riktig hund!

Och det tror jag när jag ser det.. för han är ju brun!!

söndag 17 augusti 2014

Ville spårar..

016 (640x425)
Idag har vi startat upp med spårträningen, Ville ska ju bli husses jaktkompis och kunna söka skadat vilt om det behövs. Så nu har vi dragit igång. Vi börjar med bara klöv och tar blod senare.
Känns som en bra grej då det inte alltid är så mycket blod när viltet blivit skadeskjutet eller påkört. Bättre han blir säker på djurdoften först.
Intresset för klöven har han helt spontant och naturligt, inga konstigheter där. Så husse drog klöven några meter in i skogen och Ville fick själv söka upp doften och i lugn och ro leta sig fram till klöven.
013 (640x425)
Förta spåret var lite vingligt och osäkert och så även det andra men sedan trillade polletten ner och då gick det som på räls, sakta och metodiskt letade han bland dofterna och följde spårkärnan!
009 (640x425)
015 (425x640)
Vi lösspårar utan sele och lina så här i början, tycker det är viktigt att låta honom få leta upp spåret och ringa det i lugn och ro, utan tjafs med spårlinor och sådant!

fredag 15 augusti 2014

Brorsan, å ja!!

008 (640x425)
Vi går till skogen varje dag, ja å min brorsa.. ja matten eller hussen får också följa med.
Vi kollar in alla ställen och Tishen( som egentligen inte är min brorsa) han visar hur man gör.
012 (425x640)018 (425x640)
Man ricker och plaskar i alla vattenhål som finns, sen gräver man i jorden och äter rötter och annat gott..
021 (425x640)
022 (425x640)
Aaa, sen busar man i mjuka mossan, ååå sen vilar man, så gör vi, ja å min bror!

torsdag 14 augusti 2014

Miljöträning!

När man är en liten hund är träning i att vara i olika miljöer väldigt viktig.
Så när jag skulle klippa mig fick Ville följa med.
Först blev det en liten tur på samhället med husse och sedan kom de in till mig.  Cool som han är så tittade han runt lite, hälsade på alla, för att sedan somna under husses stol!
Det går bättre och bättre med bil åkning nu,  han skriker lite i början bara.

onsdag 13 augusti 2014

Träning!

Så har Ville varit med på sin första lydnadsträning!
Det var storebrors träning men Ville fick följa med för att sociala sig med andra hundar. Det är viktigt att se annat än bara flattar.
Tishen gjorde en bra träning,  låg fint på platsen och hade bra kontakt i fria följet. Blev en bra träning för båda hundarna!

tisdag 12 augusti 2014

På stranden…

005 (425x640)
Ville behöver träna på att åka bil. Han gillar det inte speciellt mycket men det går bättre nu, i början fick han total panik och skrek hysteriskt men nu har han lugnat sig, blir lite ljud ibland men ingen panik längre.
Idag tog vi en tur ner till havet för förta gången, inget vidare väder men Tishen gillar att bada vilket väder det än är…
012 (640x425)
Lite spännande var det allt, mycket högt gräs och Tishen som bara rusade rakt ut i det stora blöta.. Ville höll sig i strandkanten, undersökte alla hål och gropar, skuttade i vattnet och fångade tång.
025 (640x425)
008 (640x425)

måndag 11 augusti 2014

Ville!

005 (640x425)
006 (640x425)
008 (425x640)
Han börjar bo in sig hos oss nu. Sover ganska bra på nätterna, äter och leker. Absolut älskar sina leksaker, ankan, kaninen, tigern och allt annat han kan hitta..
Att vara i skogen är en favorit, upptäcka alla små hål och gropar, studsa runt i mjuka mossan och bära på kottar.
Igår kom storebror snygging Tish hem från Norge resan och det var kul, Ville gillar att ligga nära, nära storebror. Storebror tycker han är jobbig och flyttar sig så långt ifrån han bara kan…

söndag 10 augusti 2014

Plötsligt händer det!!

skiptvet 018 (640x634)
Bilden är inte från igår men den illustrerar det som äntligen hänt.
Tishen fick igår i Elverum sitt sista norska cert och är nu Nuch! Äntligen…
Han fick sitt första stor cert på Club showen i Sarpsborg för två år sedan och sen ett litet några månader efter men sen har det varit som förgjort, vi har stått med reservcert eller ett excellent på varje utställning.. men igår så hände det, han blev 3a i bästa hane efter 2 champions och certet var i hamn, sedan blev han Bir-veteran och slutade som Bis 3- veteran och jag var inte med!!
Nej, jag och Ville är hemma, husse och uppfödar Lars fick åka på egen tur denna gången, Ville är för liten än för att få följa med. Idag är de i Lillehammer och vi hoppas de får en bra dag, nu finns inga mer krav på något eller vad man ska säga, så nu kan de bara njuta… Och vi håller tummar och tassar för Lars tjejer och att Tishen vinner veteran klassen idag också, det brukar vara fina gavepremier i Norge Blinkar

fredag 8 augusti 2014

Överskotts energi!

029 (425x640)
044 (425x640)
Ibland så får han lite mycket energi den lille Ville… då rusar han runt och biter i allt, drar runt på sina leksaker och är allmånt irriterande..
Så när han fick ett ryck så tog jag honom under armen och en dummy i fickan, sen gick vi upp i skogen!031 (425x640)
037 (425x640)
038 (425x640)
Det blev lite markeringsträning, korta avstånd med fokus på att han ska komma till mig med dummyn, inte dra iväg och gömma sig. Inga problem där inte, ut snabbt och finner dummyn för att sedan snabbt komma tillbaka med den!! Duktig kille..
Vi är ensamma hemma i helgen Ville och jag. Tishen och husse är i Norge och snyggar sig tillsammans med Lars och hans fina tjejer11

torsdag 7 augusti 2014

Ute i stora världen!

Idag har vi varit en tur upp på samhället! Ville har sett på bilar,  många människor, hört konstiga ljud och mycket annat. Storebror Tish var med som stöd och trygghet!
Allt gick bra och Ville var helt lugn.  Han gillar inte att åka bil, skriker som en liten gris ;)

Skogen!

ville 011 (425x640)
ville 013 (425x640)
Ville är en helt orädd kille som är nyfiken på allt som finns runt omkring. Både igår och nu i morse har han varit med på den lilla skogsrundan. Precis som mormor Ellen så vill han bära sitt koppel, ja inte bara kopplet, han bär på allt hela tiden.
Skogen var kul, mycket att klättra på, nosa i och så kommer Tishen i full fart mellan träden…
ville 022 (425x640)
ville 023 (425x640)
Sen får man vila!!
ville 010 (640x425)