onsdag 30 juli 2014

Bad, å bad, å…… bebisar!!

semester -14 011 (425x640)

vilt 022 (425x640)

Det blir mycket badande nu säger Tish, när vi hade Noël kvar så kunde vi inte bada så här hela tiden för hon fick så ont i sina ben då.. inte kunde hon ta det lugnt och bara simma runt lite heller.. och när matten tog fram bollkastaren nere vid vattnet då exploderade hon nästan Blinkar

Jag saknar henne i alla fall, det finns ingen som tvättar mina öron nu, ingen att ligga bredvid på golvet och rulla med, ingen som snor mina leksaker.. nä det är tomt nu..

Det pratas mycket här nu om någon ,Ville? Inte vet jag vad det är men hussen är glad..

Har träffat en liten brun sak hos Lars, kanske det är den.. inget kul var den, bara ramlade när jag susade förbi..

vilt 037 (425x640)

vilt 036 (425x640)

vilt 035 (425x640)

måndag 28 juli 2014

Nu har vi bestämt oss…

vilt 013 (425x640)

Efter mycket funderande och diskuterande fram och tillbaka så har vi nu bestämt oss för att köpa valp igen.

Det blev tomt för både oss och Tishen när Noël försvann.

Så här är lille Ville, som kommer att flytta in hos oss i början av augusti. Han är ett barnbarn till vår gamla Ellen, hans mamma Astrid är ur Ellens första kull. Astrid är utseendemässigt en kopia av Ellen men hur hon är att arbeta med vet vi inte då hon endast är sällskapshund i sin familj, som mamma till valpar är hon mkt lik Ellen, en underbar mor alltså Blinkar

vilt 105 (425x640)

Ville kommer att vara Husses hund!

tisdag 22 juli 2014

Ska det här vara semester!?

Matte säger vi har semester!
Men jag tycker det är full fart hela tiden. Vi åker runt och gör saker, igår var vi i Nora, där fick jag glass av husse,fast lillamatten sa att det fick man inte mata hunden på café!
På kvällen skulle vi träna med tre fina tjejer. Och mellan det var jag med husse på promenad i Örebro!
Vi har träffat små kusin hundar som skällde på mig hela tiden..
I lördags startade vi på WT och matte sa jag var olydig!
Nu är jag trött och vill vila!!

onsdag 16 juli 2014

Ny valp nu????

Ja den frågan får vi ofta nu.
Fick den för en stund sedan,  på morgonpromenaden när jag stannade och pratade med en granne. Oj har du bara en kvar,  då är det väl dags för en ny...
Och visst har vi pratat om det ganska länge nu.  Tishen är ingen ungdom längre och Noel hade haft ont i benen under en lång tid så visst hade vi pratat om det...
Men vi tar det med ro, det blir inget hastigt beslut nu bara för att...
Även om de Ellen barnbarn som nu finns hos Lars är fina så ska det kännas rätt.
Det blir som det blir....
Och min dröm om en valp efter Tish finns kvar!
Helena!

måndag 14 juli 2014

Vänstervarv!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Livet går vidare här hos oss, det är tomt utan Noël. Efter frukost går Tishen en runda i huset och sedan ut och lägger sig på trappan..Ingen att tvätta öronen med, ingen som ligger bredvid och bara är längre, han suckar lite och lägger huvudet på tassarna..

Vänstervarv och badbilder? hur fungerar det då?

Förra veckan när vi alla var lite ledsna och trötta sa matten att vi struntar i Tvååkers utställningen, vill inte ,orkar inte.. men så ändrade de sig. Vi behöver komma hemifrån och hitta på något annat, hon kommer inte tillbaka bara för att vi går här hemma och sörjer och anmälan var gjord för länge sedan, camping var bokad och vädret var fint, bara Tishens päls som fattades men vad gör det, vi åker dit och har kul, träffar vänner och tjötar lite..

Så vi åkte, det var varmt, otroligt varmt, termometern visade +38 när vi fått husvagnen på plats, då bestämde vi oss för att ha det just så som vi sagt, bara kul och skönt, så vi for till stranden. Så skönt i vattnet och Tishen bara njöt, långgrunt och inga stenar..

Värmen och vinden torkade pälsen snabbt och matten bara borstade ut lockarna lite..

Och det gick bra, 2 bästa hane med ett reservcert i en ganska stor och fin hanklass, Bim-veteran också.  Efter utställningen blev det en tur till havet igen, lika varmt denna dag och vi behövde alla svalka av oss, så skönt att simma av sig utställnings svetten sa matte Blinkar

På kvällen blev det skogsröj tillsammans med resten av kennelgänget!

tvååker 017 (425x640)

Hussar och mattar firade dagens alla framgångar, det gick bra för oss alla idag!

På söndagen var matten trött men vi sprang igen. Lika snygg var Tishen och blev denna dag sist utplockad i bästa hane, 5a då.. och fick åter med ett reservcert hem, Bim-veteran slagen av samma fina tik som dagen innan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tvååker 001 (425x640)

Så.. det går att snygga sig trots bad och utan fön eller tröja, är man snygg rakt igenom så ser domaren det även om en lock ligger lite fel här och där Ler

Det är tomt och trist här utan Noël men det går!

tisdag 8 juli 2014

Vi saknar dig…

 

kärnsjön 027 (425x640)

vatten 017 (640x425)

kärnsjön 028 (425x640)

Noël, vår Noël, vi saknar dig så!

Det finns inte ord som beskriver saknaden efter en älskad vän.

Igår tog vi det svåra beslutet att låta denna vän vandra över Regnbågsbron för att fortsätta utan oss men också utan smärta.

Hon blev hastigt dålig i torsdags kväll. När vi varit i skogen och lekt med bollen hade hon ont i sina ben. Efter skadan i bakbenet, har hon på senare år haft ont i frambenen, fel belastning på kroppen, för att kompensera det svagare bakbenet har gett henne ont fram. Vi har märkt det mer och mer på senare tid, när hon badat eller sprungit så som hon älskade att göra har hon haft ont. Hon har då fått smärtstillande och antiinflammatorisk medicin och blivit bättre men denna gång gick det inte.

 

 

 

 

036 (640x425)

Hennes älskade matte kom hem i fredags och vi fick en fin helg tillsammans, gjorde allt som Noël älskade att göra och hade det fint men samtidigt märkte vi att något var fel, nacken åkte ner, hon hade svårt att gå längre sträckor och hon var tröttare än vanligt.

Så igår morse var hon sämre, la sig för sig själv under köksbordet och tiggde inte ens när jag gjorde frukost.

När jag ringde veterinären och beskrev symptomen trodde hon det kunde vara ett diskbråck i nacken. Vi tog då beslutet att låta henne få somna in. Hennes kropp hade aldrig klarat en operation med följande rehabträning. Och vi hade aldrig utsatt henne för det, hur gärna vi än velat ha henne kvar..

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vila i frid, älskade hundunge, spring nu fritt på de evigt gröna ängarna, jaga efter all bollar och bada i alla sjöar med friska ben och en värk fri kropp!! Pussa på Ellen och alla de andra från oss….