fredag 20 juni 2014

torsdag 19 juni 2014

Japp! Så ska det vara, tycker vi….

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Inga hus, inga bilar, inga människor, bara stora fria ytor att springa på!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sjöar att bada i, vatten som går att dricka när man är törstig.. Hussematte är lediga och kan gå med oss hela tiden!

Vi har varit på semester! inga utställningar eller annat tjafs, bara lediga på fjället. Matte hade födelsedag förra veckan och då åkte vi bort, långt bort, så hon fick vara ifred sa hon, bara vila och ta det lugnt… Hon kan inte ta det lugnt utan vi gick och gick, upp och ner i backarna..

salen 066 (640x506)

Ser ni så högt upp vi var, uppe på vårat fjäll.. för heter det “Hundfjället” så är det väl vårt fjäll? Vi sprang och sprang, hussematte pustade och stönade, de skulle också behöva 4 ben…

måndag 16 juni 2014

Ja nu har vi varit i Norge…

skiptvet 011 (640x425)
När det var pingst så åkte vi med husvagnen till Norge, tre dagar var det olika saker för oss… eller inte för Noël hon hade bara semester hon!
Men Tishen han skulle snygga sig i dagarn två och sen på måndagen jobba. På lördagens utställning visade uppfödar Lars i ringen, för matten hade ont i benet och fick inte springa
skiptvet 018 (640x634)
Och det gick bra för Tishen är lika snygg som alltid men det där certet som matten tjatar om det fick vi inte men bästa veteran det blev han och vann lite mat till oss och en flask vin till mattehusse, tur det för vår mat var nästan slut!!
skiptvet 023 (640x425)
Ny utställning med ny domare på söndagen och då fick husse visa, då blir matten jätte konstig och står för sig själv och muttrar. Denna domaren tyckte inte alls att Tishen var lika snygg så det blev bara ett Ecellent och inget mer, lite synd sa matten för man fick poäng med sig till nästa dags mästerskap och vi fick bara 50…
Så på kvällen packade dom ihop alla saker och så for vi till ett annat ställe, där fanns det hästar… men vi fick äntligen åka till sjön och bada för nu behövdes inget mer snyggande, nej nu skulle det jobbas!
skiptvet 036 (640x425)
skiptvet 025 (640x425)
Vi fick bada med en massa andra hundar som vi inte känner men det gick bra för vi är snälla och det var dom också!! Tishen skällde dom lite i örat bara sen var det bra!
skiptvet 048 (640x425)
Så på måndagen var det dags för officiellt working-test och det Norska flattmästerskapet! Varmt var det men vi hade tur i lottningen och fick starta tidigt.. Tishen var jätte duktig och matte gjorde bara bort sig på första stationen( där fick de bara 5p) men det var mattes fel, sen gick det som på räls..
skiptvet 057 (640x425)
79p fick vi och med de 50 vi hade från utställningen så blev Tishen, Norsk veteranflatmester!
SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES
Han fick något grönt konstigt att ha om halsen och det bästa av allt.. ett grisöra!!
Sen åkte vi hem och var jätte trötta men matte var glad!!

torsdag 5 juni 2014

Jo då…..

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Jo då, våra trogna läsare, vi finns kvar och vi gör en hel massa saker men matten vår, hon skriver inget alls om oss…
Igår te x, då var vi till uppfödar lars för Tishen skulle klippa sig. Vi ska till Norge nu igen och då behöver man se snygg ut, ja inte Noël för hon är enligt sig själv vacker av naturen och behöver sin päls för att inte frysa! Nu är det inte speciellt kallt här hos oss, tvärt om så har det varit väldigt varmt länge, även om det regnar just idag. Se där sa Noël, man vet aldrig när kylan kommer, vi närmar oss midsommar och då blir det alltid kallt, för så säger matten..
Nog om det, vi ska till Norge, två dagar utställning och så working-test på måndag, hur nu det ska gå, då måste man vara super lydig och det är inte Tish men matte muttrar något om undrens tid som tydligen inte är förbi.. Men nu är Tishen snygg och får nästan inte gå ut eller rusk sig, för han fäller och pälsen vill matte ska sitta kvar över helgen Blinkar