måndag 29 juli 2013

Nya tag!

065 (640x425)
Igår var vi på Råde utanför Moss på utställning.
Det gick inget vidare alls, excellent utan ck och tvåa av två i klassen, ja så är det ibland, vissa domare tycker si och andra så….. Jag tycker alltid (nästan) att min hund är vackrast!
071 (640x425)
uppfödar Lars visade honom, han gör det bra och Tishen står fint med honom, dessutom hade jag en lite sämre dag igår, var trött och lite skakig… Ledsen men så är det vissa dagar, husse brukar visa honom då om inte Lars är med.
Det gick inget bra för några av våra flattar, excellent rakt igenom men inga ck….
014 (640x425)
Desto bättre gick det för Lars vackra Bracco Italiano, Hedvig, hon blev Bir med cert och sedan Big 1 och till slut Bis 2a!
008 (640x474)
Så nu tar vi nya tag och anmäler till Lillehammer, det fattas ett litet cert för att Tish ska bli Norsk utställnings champion! Och skam den som ger sig Blinkar

tisdag 23 juli 2013

Tråkdag!

Ja det var så tråkigt så det fastnade inte ens på bild Ledsen
Vi har varit hos veterinären idag!! Tishen skulle få maskmedel, helt onödigt att åka ända till Susanna för det tyckte han och det tycker egentligen matten också men för att få åka till Norge nu så måste man … Det ska stämplas i passet…Blir en tur till Råde i helgen för att springa vänster varv.
Ellen har ont i sina gamla ben så hon fick följa med för en koll, nervbortfall i bakdelen gör att hon lägger mycket vikt på sina framben som då gör ont…. lite antiinflammatoriskt och smärtstillande fick hon och ska ta det lite lugnt en vecka, bara koppel promenader… helt onödigt om ni frågar Ellen…
Noël har slagit av en tand i underkäken och behövde ett intyg för i fall matten får för sig att åka på utställning med henne, det visade sig att rotspetsen fanns kvar så det blir operation framåt hösten, inte nu det är för varmt och kan bli inflammerat då… gör inget sa Noël, jag har inte ont… Så var den dagen slut!!!

måndag 22 juli 2013

Kvällsträning!

030 (425x640)
I går kväll packade husse bilen med bössan, lerduvekastare och matten plockade ut dummyväskan!!
Yes!! Då blir det träning, fast husse säger det är han som ska träna på att skjuta men vi vet hur matten tänker Blinkar hon lägger ut ett sök i skogen till oss och när det smäller som värst då tränar vi.
Tishen fick tråkträna på fotgående när hussen sköt, inte kul alls för då ser han inte vad husse gör och var fåglarna kanske landar, toker, han har inte fattat än att det är små oranga saker som hussen skjuter på, inte är fåglar! Lilla matte var med och drog i snöret som skickar iväg sakerna till husse så matte kunde träna hur mycket som helst!
032 (640x332)033 (640x425)034 (640x425)
Först fick vi träna i skogen men då togs inga kort, en fin skog är det men uj så varmt det var, sen fick vi träna i grustaget och där var ännu varmare, nyttig träning sa matten, inga prov på kvällen inte så både vi och matten behöver orka fast det är varmt men sen på hemvägen fick vi bada i havet!
043 (640x425)

söndag 21 juli 2013

Bada, bada!

vatten 012 (640x425)

Nu är det badabada, varje dag.. eller nästan i alla fall!

vatten 008 (640x340)

På dagarna är det så varmt så då händer nästan ingenting, matten ligger i hängmattan i skuggan och vi ligger under den Blinkar men på kvällen piggnar hon på och då åker vi till havet och bara badar å badar!

Fast igår fick matten och Ingos matte tokryck och skulle träna, mitt på dagen när solen sken…. stackars Tishen skulle störa lite för Ingo, han gillar när vi kommer och har då lite svårt att lyssna på sin matte. Det gick jätte bra denna gången och Tishen fick långa linjer på den nykritade fotbollsplanen och lite lydnad också… Sen bar de stenar matte/hussen, massor med stenar som de la i en hög utefter det nya staketet…Sen fick matten ett tokryck till, hon snörade på sig springa skorna och sprang ner till sjön, vi fick åka bilen med hussen och lillamatte! För varmt för oss att springa med, klokt tänkt!

torsdag 18 juli 2013

Flattvalpar till salu!

037 (425x640)
Två bruna hanvalpar finns kvar att tinga, tror de är leverans klara i nästa vecka.
För mer information se hemsidan, eller ring Lars Nilsson 070 2020488!!
Helena.

söndag 14 juli 2013

Här kan man undra…

083 (640x283)
Ja man kan verkligen undra om vi inte gör något alls så illa lite som matten skriver här.
Vi gör massor men inte hela tiden, vi tränar apportering då och då med vänner och bekanta. No¨el och Ellen löper så Tishen har det jobbigt.
048 (640x425)
Tishen har varit i Sunne och snyggat sig, vann jaktklassen..inte så svårt när det bara var han Blinkar men med ck och en fin kritik, lite kort i korset men inget nytt, i bästa hane hade han inget att hämta då han såg ut som en dvärgflatt i konkurrensen…
Tvååker 019 (640x425) 
I torsdags for vi till Tvååker med husvagnen för att snygga oss i dagarna två, ja bara Tishen då eftersom tjejerna fortfarande löper och matten orkar inte ha med dom då, till Tishens stora sorg, han vill inte åka från sina damer när de luktar så gott..
På fredagen var det internationell utställning med en Irländsk domare, Tish vann jaktklassen med ck och var med i bästa hane till sista utplockningen så femma var han ..
Tvååker 119 (640x425)
På lördagen var det nationell utst med en domare från Australien, då blev vi 2a i klassen men utan ck och det var det…tur kanske för matten var redigt trött men hon visade en Ellen son också sen tog hon slut och vi fick vila i husvagnen, skönt sa Tish!
Tvååker 141 (640x425)
Här är Ellens pojkar, Tobbis som är ur första kullen och Lilleman som är ur den andra båda fick ck och placerades i ökk båda dagarna.
Matten ser rätt så divig ut med solglasögon, ingen annan som hade i ringen Blinkarmen så hade nog ingen annan opererat sina ögon och får ont av solen!!
Nu vilar vi ett tag innan det är dags för Tishen att fara till Norge och snygga sig igen!