tisdag 16 oktober 2012

Ensam tur med matten!

IMGP6516 (640x425)
Ibland så tar vi oss en tur bara matte och jag. Det blir inte så ofta nu eftersom hon inte gillar att köra bil så långt och Ellen och Noël blir så avundsjuka men idag så blev det av.
Bara matten och jag som åkte ner till sjön en sväng. Inget vidare väder tycker hon men mig gör det inget att det regnar lite, vatten är det bästa jag vet. Inga dummisar hade hon med sig heller, jag fick springa som vinden som jag gillar men svanarna fick jag inte jaga. De var väldigt stora så jag ville inte det heller, tre var dom också, tre stora de jagar man inte. Nej vi bara hade det skönt matte å ja…. hon gick runt med sin kamera och jag for omkring och kollade av alla lukter och sånt..
Tish!

måndag 15 oktober 2012

Akupunktur!

IMGP6420 (425x640)
Ja här kunde vi fått roliga bilder, om det funnits möjlighet att ta någon men det gjorde det inte.
Alla tre har varit på Arcanumskolan här i Brastad där man hade slutexamen för djurakupunktörer och behövde hundar att jobba med. En annorlunda upplevelse var det.
Ellen fick starta på fredags eftermiddagen, hon är alltid positiv till allt och detta var kul tyckte hon, vara i centrum för all uppmärksamhet det är hennes grej. Hon blen genomgången av tjejen som skulle göra provet, hon klämde och kände, ställde många frågor och konstaterade att Ellen hade för mycket fukt? Inte så konstigt med det väder vi haft, regn å regn Blinkar Jag hade beskrivit att Ellen är stel efter att ha jobbat och hur hon blev halt och fick ligga inne. Så nålar sattes i ryggen och bak i hasen, Ellen stod tålmodigt och var jätte duktig. Sen fick hon visa var olika punkter satt och Ellen var lika tålmodig då, den tjejen hade ingen riktig koll på något och var inte så värst tyckte jag, verkade ha bråttom och försvann snabbt när allt var klart..
På lördag morgon kl 09.00 var det Noëls tur, där var jag lite osäker på om det skulle fungera, Noël är lite mer försiktig av sig och osäker med främmande människor som klämmer på henne men det gick jätte bra, hon pratade mycket som hon alltid gör. Här ville jag att de skulle sätta för lårmuskeln som läkt men inte är så avslappnad och smidig, dessutom har hon pollenkänsliga ögon på våren som jag också ville ha åtgärdat om det går och enligt denna tjej som var jätte duktig så kan man fixa till det mesta.
Det blev lite rörigt eftersom Tishen skulle in 09.30 och då var Noël bara påbörjad, lite miss i planeringen där för inte vill jag lämna någon av hundarna med främmande människor, så vi fick ringa in husse som var i full fart med grävningen här hemma men det gick bra han kom och tog över Noël. När vi bokade tiderna så sa han att det skulle ta ca 30min på varje hund men det tog nog 1,5tim på varje!
Tishen finns inga större fel på men jag sa han var lite tröttare än vanligt när han jobbar. De ville haft hundar med enklare tydligare skador sa dom, tjejerna som jobbade Blinkar men enligt examinatorn var detta bara bra så dom fick visa vad de kunde..
Tishen fick nålar i ögonbrynen, då blundade matten Blinkar men han blev så söt med ljusblånålar som dekoration, sen fick han i frambenen men tyckte nog det killade och tog för lång tid, så när allt satt.. så ruskade han sig så nålarna flög åt alla håll LerDe som vi träffade på lördagen var jätte duktiga och noggranna. Som dom sov sedan hundarna, hela dagen och igår var de också väldigt lugna, alla tre mår bra och detta är något jag rekommenderar, testa akupunktur om ni har möjlighet, det skadar inte på något sätt. Noël rör sig bättre mer balanserat bak och Ellens rygg är starkare och rakare, Tishen är som han brukar, full fart framåt..
Det var en kul grej att testa trevliga och duktiga människor och visst tog det ganska lång tid men som sagt en kul upplevelse!
Idag regnar det så vi tar det med ro, en tur till skogen har vi varit, tror inte de jagar i detta skitväder.
Helena.

fredag 12 oktober 2012

Hej!

IMGP6300 (425x640)
Idag får Ellens dotter, Ella vara dagens bild.
En tik som är väldigt lik Ellen till sättet och storleken, en liten tik med mycket fart alltså Blinkar
Här skiner solen hela dagarna och nästan alla promenader blir i koppel på vägen för i skogen jagar de älg, kanske man vet aldrig riktigt. Ibland får vi en sväng lösa ner i vår lilla skog, för där finns inga jägare alls…tror vi.
Matten har nu slutat skriva i sin blogg så de som vill veta vad hon pysslar med får än så länge kika här, kanske vi låter henne få några rader ibland. Hon tror inte att det blir någon ny för henne men man vet aldrig, kanske en med mest bilder, det kan det bli mumlar hon med huvudet i sopskåpet. Hon rensar och städar där, när hon funderar över något så brukar hon rensa och städa, då går vi ut!! Men sopskåpet är lite kul för ibland så ligger det smaskiga äppelskrottar som vi kan sno. Ellen snodde mattens äpplen en dag, hon hade plockat in jätte många och lagt på bänken men Ellen nådde när hon stod på bakbenen men vi andra fick inga, flera stycken hade hon tagit och smaskat i sig innan ett rullade ner på golvet och matten upptäckte vad hon gjorde.
Vi gillar äpplen!
Vi ska få akupunktur i helgen, ja Ellen redan i kväll, inte för att vi vet vad det är men det låter lite spännande. Vi ska vara testobjekt säger matten, några som ska ta examen och visa på oss. Om vi kan vara stilla och uppföra oss förstås, det får vi se hur det blir med den saken.
Vi återkommer med rapport!

onsdag 10 oktober 2012

Hej igen!

IMGP6380 (640x425)
Det var ett tag sedan matte skrev något här senast. Nästan man kan tro att vi inget gör alls, bara ligger i soffan och päser men så är det inte och varför hon aldrig skriver här det vet inte vi..
Vad gör vi då hela dagarna det kan man undra..
Matten har börjat spåra med oss igen, blod och klöv är det som gäller. Går det bra då, kan man undra, tja så där får vi väl säga, det var ett tag sedan sist. Ellen drar iväg som hon brukar och spårar väl lite av varje, matten blir lindrigt glad, suckar och säger att jaja, hon fick lite motion i alla fall och Ellen är lika glad som vanligt..
Noël, spårar gärna och är duktig men matten har lite för bråttom och går för långa spår och då blir Noël osäker och dom virrar bort sig…
Tish… ja han är ingen spårhund han nä då, en liten bit kanske men sedan undrar han var dummisarna är och då blir matten lite irriterad.. suck!
IMGP6384 (640x425)
Vi tränar med dummisarna mest varje dag. Då håller vi oss lugna säger matten, så hon får vila eller greja med sitt..
Just nu är det mest tråkkoppel promenader, något med älgarna i skogen och skjutgalna folk säger matten…