fredag 29 juni 2012

Tishen berättar..

IMGP4992 (640x637)
Ellen luktar gott….alla dörrar är stängda och vi får inte vara tillsammans fast vi vill, så typiskt…
I går fick jag åka med hussematte i bilen, långt åkte vi. Sen fick jag sitta i ett rum med många andra hundar och en gubbe som hade en låda som skrek så läskigt. Det kom en tjej och droppade i mina ögon och det blev konstigt att se, lådan fortsatte å skrika… så jag satte mig i mattes knä, det var faktiskt lite läskigt, det tyckte nog de andra hundarna också..
Matte sa jag var löjligt, det är ju bara en katt..katter gillar jag, dom kan man jaga men var fanns katten..jag såg ju så konstigt..suddigt och så men ingen katt! Sen fick vi gå in i ett rum, med två tanter, tur matten var med för dom släckte ljuset så det blev alldeles mörkt… sen tog dom fram ficklampan.. men de lös rakt in i mina ögon och tanten sa argt att jag skulle vara stilla, flera gånger sa hon det… kan väl inte vara stilla när hon lyser mig rakt i ögat, hur skönt är det? Hon lyste och lyste i båda ögonen och så skulle jag vara stilla hela tiden, jag gillar inte när man håller mig i huvudet och är arg.. men jag var duktig sa matten och jag fick en godis när de tände lampan igen.. nåt får man väl ha men torrgodis ..kunde väl fått en köttbulle i alla fall…mina ögon var fina sa tanten men det visste jag väl, lite suddiga just nu kanske men det gick över.. men var är katten? Fick ut å kolla men det fanns ingen katt, hon luras hon matten.. läskigt ställe det där…
Sen åkte vi bil igen…dom gillar det mattehussen, så stannar vi en stund och åker igen…å så håller de på, påsar som hamnar i baksätet, husse som suckar och säger att.. det märks inte att vi har en kombi, det blir så trångt.. vaddå.. skulle jag dela med mig plats här bak, bara för att han handlar så mycket, glöm det..'
Så åker vi igen.. nästa stopp verkar kul, det skäller massa hundar över allt, kul!! Matten kommer till bilen med dummies..och kaniner eller skinn var det, nu blir det nog träning men inte.. så åkte vi igen. Promenad på Klädesholmen, luktar mycket gott, måste kissa på alla stolpar så de snygga tjejerna vet att jag är här… Fina ögon har jag och snygg är jag, det säger min matte. så kom bara kom alla snyggisar!!
Sen åkte vi hem.. och Ellen luktar så goooott…

måndag 25 juni 2012

Det gick bra i Norge!!

IMGP5482 (640x362)
Tishen vinner jaktklassen! Sen blir han 3a i bästa hane efter två championhanar och får sitt första CERT, ett norskt stor cert!! Han blir Bir jaktklass.
IMGP5536 (640x324)
Och tävlar vidare i Bis finalen….
IMGP5539 (640x606)
Som han vinner!! Och blir utställningens vackraste hund med jaktmerit!! Matte är mer än nöjd.. På söndagen var han lika vacker.. men det tyckte inte den domaren som gav excellent men inget ck, så är det..
Ellen som nu fyllt 8år, gjorde debut i veteran klassen! Så kul hon tyckte det var, showade loss rejält och fick CK båda dagarna.
IMGP5530 (640x426)
Ellens son, Inspirations On Fire, även han Ck båda dagarna, på lördagen var han 2a i ökk och på söndagen vann han ökk, så fin men lite rund Blinkar
IMGP5547 (640x426)
Ja det var en härlig helg i grannlandet, fin utställning, camping bredvid ringen, trevliga människor och fina resultat, kan inte bättre bli, så dit återvänder vi gärna..
IMGP5537 (640x573)

onsdag 20 juni 2012

Hon lovade ju….

Alla ni som orkar fortsätta läsa denna bloggen, trots mattes bristande uppdateringar.. vet, att hon lovade..
Efter Forshaga utställningen, skulle vi slippa, det skulle inte bli mer “kläm å känn, ranta runt i ringen” vi skulle få träna och springa i skogen, det lovade hon!
Träna får vi väl ibland men inte så mycket som vi vill… springer i skogen gör vi varje dag så där har hon lyckats, även om Tishen gnäller för att han tvingas ut i joggingspåret då och då.
Men vad gör hon idag då!!! ?
Jo hon börjar bada och klippa!!! Packa husvagnen och prata om att sen ska vi åka till Lars och klippa ordentligt, det gör vi bara inför utställningar, annars klipper matten själv Vi skulle ju slippa men tydligen ska vi till Norge på fredag och ställas ut, två dagar i rad, både lördag och söndag… till Sarpsborg där Clint Ellenson bor!
Man kan väl ändra sig.. sa matten…

tisdag 12 juni 2012

Möcke nu….

Ja nu är det lite rörigt här hos oss, matte far runt och grejjar hela tiden.

Vi är enligt henne mest i vägen, ut ut gå härifrån…. Det kallas för student och har något med lillamatten att göra….

Hoppas på mer aktivitet och roliga grejjer när detta kaos är över….